Friday, 8 February 2013

BERHATI DI JALAN RAYA..


Assalamualaikom..Sudah lama mama tak update blog   ..Bukan tak ada masa tapi banyak kerja yang mama buat sejak kebelakangan ni..Tentu ramai yang akan bertanya ,,,Kerja apa tu?...Tak tau la..Itu la mama..Sejak dua menjak ni banyak masa yang relax sbb nak jaga kesihatan ..Pastu ambik kesempatan sama..Biasa la kan..Nak hidup katakan..Mama seperti biasa..sihat ...Alhamdulillah...kira ok la tu..Makan berselera saja..Pantang jumpa yang sedap2..semua bedal..hehehehe..

Esok mama nak pergi Bagan Datoh umah Abg Ayah..Anak perempuan dia nak bertunang..Jadi sebagai buah tangan ..mama baru selesai buat cup cakes..Walaupun Sangat meletihkan...sakit sana sakit sini sbb berdiri lama..tapi mama sangat happy dan enjoy baking dengan penuh kasih sayang..Tetapi yang tak seronok tu mama tak boleh bersungut..nanti Ayah naik angin..marah2..
 Nanti dia kata sapa suruh buat..Hai... nasib badan tak ada tempat nak mengadu sakit pinggang..Sendiri tanggung la..sbb sendiri yang nak buat..Tapi mama ikhlas....

Mama bukan apa..Ayah suruh oder saja..memang boleh oder Che Abang sayang ooii..tapi mama lebih suka buat sendiri sbb mama kan pandai buat cup cakes..ceecececece...ayat power puji diri..buat apa nak oder2..Kita akan mendapat kepuasan kalau buat  sendiri lagi pun dapat banyak..kalau oder kan mahal..Walau bagaimanapun mama cup cakes sudah siap..Hati mama pun sangat gembira bila tengok cupcakes tu senyun kat mama..Kebetulan esok kawan mama nak buat kenduri tahlil arwah suami dia jadi dapat lah mama sedekah sikit pada dia..Nak tengok cupcakes mama yang cantik itiew..
Nanti mama tunjuk..ok...

 
Taraaaa...ini la cupcake hasil dari tangan mama sendiri..
tapi tak komplen sakit...huhuhu.
 
Esok mama akan pergi ke Bagan Datoh..Mama harap mama akan selamat sampai dan balik dengan selamat..InsyaAllah..Jalam mesti sesak sbb raya cina..Mama harap juga anak2 mama berhati2 apabila memandu di jalan raya..Biar lambat asal selamat..Ingat lah orang2 yang tersayang..Hingga jumpa lagi sambut lah salam sayang dari mama..Ingat pesanan mama ok...bye..



 
Yang ini mama nak bagi kawan mama untuk kenduri tahlil suami
dia esok....mama tak dapat hadir jadi cupcakes ini peganti diri..




3 comments:

  1. assalamualaikum mama....apa khabar? nani pun dah lama tak jenguk blog orang ni. sibuk + tak berapa nak rajin buka blog. bagusnya mama rajin buat cup cake sendiri. tap kita memang akan lebih puas hati kalau dapat buat sendiri

    ReplyDelete
  2. Hai nani..gembira rasa dapat kabar dr nani..sejak nani kawin mama terus tak dengar kabar dari nani..Selalu juga mama intai bloq nani..tapi tak ada..mungkin nani sibuk kot sejak jadi isteri ni.nani dah dapat balik semenanjung ka..All the best to you..

    ReplyDelete