Tuesday, 15 January 2013

COKLAT AND RED VELVET KEK..

Salam semua..berjumpa lagi kita..Mama gembira sangat bila dah sihat sikit  ni..dapat la mama update bloq..Tetapi mama bukan betul2 sihat lagi..itu sebab kene berjaga2..Apa la lagi kerja mama di umah ni ..Masak tetap masak..Orang lain masak mama tak suka..I don't like..mama kan pandai masak ..sapa boleh lawan mama memasak di rumah ni.. Hahahaha.. Selesai aja buat keje umah sikit2 lepastu mama melangut..boring betul...Mama banyak relax sekarang ini..Kan doktor suruh mama rehat aja..Jadi mama pun rehat lah takut penyakit lama datang lagi..Minta di jauh kan malaikat la..kalau boleh tak mau sakit lagi..Mama tak mahu buat keje yang berat2 sbb mama sudah ada pembantu yang datang menolong seminggu sekali..Jadi apa pun keje mama tunggu dia datang buat..Kalau mama ada keje2 yang mama nak buat mama akan panggil dia..Tak kira masa..Dia sedia membantu....Boleh la setakat buat keje2 rumah ni..Nak kata pandai dan bersih sangat tu tidak lah..tapi mama kan sangat memerlukan dia jadi mama pejam mata sebelah..Biar la dia buat macam mana pun  asal ada orang yang menolong mama..Jgn dia bagi kotor lagi umah mama sudah lah...

Hari ini ada orang indon datang repair pintu rumah mama..Kerja nya sedikit saja ...tapi debu..tuhan saja yang tahu..Mula lah mama tak boleh nak duduk..Tapi kene lah sabar sebab nak bagi cantik umah..Dia orang bukan heran pun dekat kita..Masuk keluar selamba aja..Kaki tu kotor..nampak kesan tapak kaki bulat2..Aiiiya...Ini tak boleh jadi..Mama pegi letak alas kaki kat  luar dan dalam ..Dia orang pandang aja mama..Padang p lah..ada mama kesah...Rumah mama...mama boss....

Semalan mama nak buat kek red velvet cake ..Kek dia menjadi cantik tapi oleh kerana colour dia tak menjadi merah mama tak ada mood nak bubuh topping..Sebenarnya mama tak berani nak letak banyak pewarna merah sbb takut pahit..Mama bubuh 2 sudu masih tak cukup merah..Itu lah sebab dia tak jadi merah kot..Lagi pun pewarna mama mungkin brand tak elok kot..Pastu pikir punya pikir ..mama amik keputusan untuk potong dan makan begitu saja..Sedap ...Ayah pun kata sedap..Jangan marah ya mama puji diri sendiri..Mama kan suka syok sendiri..Tak pa la no..bukan polis nak tangkap pun..

Cadang nak cuba buat lagi tapi nak kene beli lain pewarna merah..nanti lah dulu..Ok lah setakat ini lah dahulu hingga jumpa lag sambut lah salam sayang dari mama..bye..



Photo: Cadang nak buat red velvet cake..tapi colour tak cukup merah.. jadi tak ada mood nak letak topping..last2 makan gitu aja..sedap juga ..jom join makan..


Ini lah kek mama yang warna dia macam kek coklat..Janji boleh makan..kan..sedap juga..

No comments:

Post a Comment

Post a Comment