Sunday, 31 March 2013

HARI RAJIN MAMA..

Assalamualaikom..jumpa lagi kita..best nya dapat update update..Hari ini mama relax sebab air tak ada di kawasan mama sampai petang..Segala urusan yang menggunakan air terbantut sekejap..Jadi mama bangun awal pagi basuh kain  dan bersih rumah..jadi sekarang ini mama tengah relax..
Mama dok fikir nak makan apa tengahari ini ..Nak masak malas sebab air tak ada..Jadi mama ambil jalan mudah saja..Mama goreng sppeggeti aja..Mama goreng ikut resepi.CMG...

Hari itu Sofia beli sppeggeti banyak jadi untuk tidak membazir mama cuba lah buat sppeggeti goreng ni ikut resepi dia..simple saja tapi ia sangat sedap...kalau tak percaya cuba lah try..Lawat blog CMG..Ambik resepi dari situ..Sebab mama memang malas nak tulis balik resepi tu..

Selepas masak mama terus ngap sorang2..sebab Ayah keluar..Sedap juga rasa nya..Bukan mama nak piji diri sendiri..Tapi Memang sedap..sehingga menjilat jari..Hahaha  .siapa yamg masak..Mama kan..tentu lah sedap..sapa boleh lawan mama masak..hahahahaha...gelak besar mama...mama kan suka puji diri sendiri..tak sedap pun kata sedap sebab nak bagi sedap hati...

Kepada Che Mat Gebu...terima kasih kerana sudi share resepi nya itu..Ok setakat ini dulu ..mama cuma nak tunjuk sppeggeti goreng mama saja untuk hari ini..Bye..


Air tak ada..jadi tengahari ini mama masak speggetti goreng saja..jadi la no..buat alas perut sementara..jemput makan..


Ini lah speggetti mama..nampak sedap kan..hahahaha...



Photo: Ingat kan oven mama dah rosak..rupanya balik aja dari umrah dia dah ok..Tak tau apa sebab..berkat doa kot..hahaha..Nasib baik tak campak lagi.. jemput makan... .baru masak...masih panas lagi..

Hahaha...mama nak menayang kek mama yang tak seberapa ni..Kek ni mama buat 2 hari dah..
cantik kan...kakaka...puji diri lagi..tak pa lano..bukan polis nak tangkap..





2 comments:

  1. kenape tak letak resipi dia...kek tu cantek sangat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cantik ka..terima kasih banyak2 kerana memuji mama..sebenarnya kek tu kek butter biasa saja..malu la..mama bukan pandai sangat..

      Delete