Monday, 27 February 2012

HATI TK TENANG...........



Ini la kereta misteri yg parking betul2 depan rumah mama..Tiap2 hari buka aja gate mesti nampak kereta ni dulu..Malah dari dalam rumah pun bleh nampak..Kereta siapa kah ini..Kalau nk tumpang letak pun jgn lah biarkan org sekeliling berasa curiga....Mama naik rimas sangat2....

Sebenarnya bkn mama nk menyibuk tentang kereta.tu sangat ...tapi dh parking lama2 sangat mama pun rasa curiga..Entah2 kereta curi ke..Atau pun perompak pinjam buat rompakan ka..Tapi bila polis kata bkn kereta curi...hati berkata2 pula..pasai apa no plat tk sama dgn no roadtax..Polis tk boleh buat apa2 sbb dia bkn on the road..Dia cuma parking...Kita cuma bleh report kt DBKL ..Sbb dia menganggu permandangan rumah kita dan membuat hati kita tidak tenang..

Hari2 mama takut nk keluar gate..Mama takut bertembung dgn org yg nk amik kereta tu..Mata mama  mesti liar memandang takut2 ada org dok memandang mama..Mama duduk dkm rumah pun sekejap2 mama pandang kereta tu..Haish....Tk bleh jadi ni..Memang lah itu perasaan mama aja..
Tapi hati mama tk tenang..Jiran sebelah pun dah jadi macam mama..Duduk dlm ketakutan tambah2 dia tk ada suami..Sekejap2 dia panggil mama kalau dia nampak ada org kt kereta tu..

Kereta tu mmg menjadi tumpuan ramai sbb mereka nampak polis datang check tempoh hari...Mama suka bila malam...Bila malam hati mama tenang sikit sbb tk nampak....Bila la si pemilik kereta tu nk amik krereta dia..Cepat la sikit..

Ayah kata kita tunggu roadtax dia mati baru bleh buat report kt DBKL..Esok lusa mati lah roadtax dia..Hai ,,,tk tau nk kata apa dah..mata pun nk tutup dah ni..ok jumpa lagi ..good night..

4 comments:

  1. ish misteri sungguh tu. sabar mama. banyakkan doa. semoga semuanya selamat

    ReplyDelete
  2. Suka hati mama mendengar kabar dr Izah..Terima kasih...

    ReplyDelete
  3. memang misteri betul...sapelah agaknya pemilik keta tu....

    ReplyDelete
  4. If some one wants expert view about blogging after
    that i advise him/her to pay a visit this weblog, Keep up the pleasant work.


    my weblog additional resources

    ReplyDelete